Scrapbooking

Det är vad jag har sysslat med hela kvällen sen Neo gick och la sig. Fick hem en massa kort i dag som jag har framkallat, osså hade jag lite scrapbookingtjafs här hemma så då vart jag lite sugen. Håller på med ett litet fotoalbum åt Neo, det blir jättefint =) Det fattas bara färgpennor att skriva lite med så det måste jag fixa nån dag..
Vad jag gjort mer idag kan jag tyvärr inte skriva för det är en hemlis :P Till mammas födelsedag på söndag =)

Jag har gjort till vana att stänga av datorn på kvällarna nu för tiden, annars blir det lätt att jag sitter här hela tiden. Så det är precis vad jag tänker göra nu.

Jag har fått en I love your blog nominering av Lina. Egentligen ska jag ´nu nominera 7st andra men jag orkar inte hålla på å länka till 7 st så jag skiter i det :P Det får räcka med att jag länkar till Lina som var snäll och gav mig en nominering =)

Skitväder

Usch, det är riktigt pissväder ute. Regnar och snöar samtidigt och blåser en massa. Men andra ord så tänker vi stanna inne hela dagen.. Men Pe är hemma från jobbet idag eftersom han är sjuk så vi får ju lite sällskap iaf.

Jag är så nöjd över Neos sovrutiner nu. Han vaknar nån gång mellan 8-8.30 på morgonen, sen sover han vid 11-12, sover då ca 40 min. Sen sover han igen mellan 2-3 och sover då oxå i ca 40 min. Sen går han och lägger sig kl 7. Så skönt att han sover mest på nätterna nu för tiden, då får man både sovmorgon och tid för sig själv på kvällarna. Och att han är vaken mer på dagarna är ju bara roligt =)

118100

Fick ett tips från en tjejs bilddagbok att skriva till 118100 och fråga vem jag är. Så jag skrev: Vem är Maja Eklund? Och skickade till 118100. Detta fick jag till svar:

118100 tror att Maja Eklund är en snäll och trevlig tjej med stort hjärta. Hon gillar att baka bullar, umgås med sig själv och träna blomvattning.

Hahaha, träna blomvattning??? Vad finns det att träna på? Det är ju bara att hälla på vatten. Och det är dessutom ingen av mina vanligare sysselsättningar eftersom alla mina blommor är döda =)

Idag var jag iaf en väldigt god husmor och gick med mat åt Pe på jobbet. Pannkakor, 32 st =) Han åt upp allihop oxå..
Sen var jag iväg med Ida till gymet. Vi ska sluta där för vi tycket att det är för dyrt för oss. Dom skulle försöka att hitta nån att överlåta till sa dom efter att Ida hade var in och höjt rösten lite =) Men jag tror vi måste fixa det själva ändå för dom kommer nog inte att anstränga sig så mycket. Jag vart lite arg faktiskt för när vi vart medlemar så sa dom att om vi inte kunde hitta nån att överlåta åt så skulle dom fixa det, men så lät det inte nu inte!
Jaja det ordnar sig nog.
Nu ska jag pyssla om Pe lite för han är sjukling.
Tjing!

Onsdag..

Idag har jag vart med Jojson hela dan. Eller jag träffade henne kl 3, men ändå =)
Vi började med att fika på java, jag åt en varm macka med kyckling och feta som vanligt. Dom har gör lätt dom godaste i hela stan, i like =)
Sen gick vi runt lite å letade efter halloween utklädnad åt Jojson, hon ska vara ängel. Vi hittade iaf ett par vingar, men jag tror det var allt =)
Sen gick vi hem till mig och kollade på sex and the city filmen. Vi hade båda velat se den jättelänge så det vart bingo. Å den var ju jättebra oxå, men det vet väl dom flesta redan..

Nu har Jojson just åkt och jag sitter bara och väntar på att Pe ska komma hem. Han slutar kl 10. Å stackarn ska börja jobba igen kl 6 imorron bitti, alltså bara 8 timmar ledig då han ska hinna sova, äta och allt sånt. Men det blir ju pengar och det tackar man ju inte nej till =)

Näpp, nu ska jag stänga av min lilla älskling och glo på tvn ist.
Tjing!

Full fart

Vi har vart i farten hela dagen idag. Vi började med att kl 10 klä på oss och vandra iväg till prix för att posta paket. Jag insåg att jag hade beräknat lite fel vad gäller frakten så jag fick betala lite extra. Har ju sålt lite tjafs på tradera, och jag bjöd visst på halva frakten oxå :P

Sen vandrade vi vidare till komvux för studievägledning. Inte vart jag nå klokare för det inte! Eller lite klokare vart jag väl.. Dom hade bara en massa skit kurser till våren. Typ ekonomitjafs och "busschafförs utbildning". Nej tack, nå sånt vill jag inte bli! Men han sa att det skulle komma lite mer till hösten, sånt som skulle passa mig bättre, så jag får vänta lite med pluggeriet till hösten helt enkelt.

Sen stressade jag hem och slängde i Neo lite mat å sen begav vi oss iväg till öppna förskolan. Där var det trevligt som vanligt, Neo höll sig vaken och pigg hela tiden men när vi gick hem så var han nästintill medvetslös =) Men han vaknade när vi kom hem så han sov bara i ca en halv  timme. Sammanlagt så har han sovit ca en timme idag, så han somnade som en klubbad alldeles nyss =) Skönt... Hoppas han sover vidare bara.. Han har börjat med att vända sig till magen när han sover. Och när han ligger på magen så skriker han bara. Så man får springa in där hela tiden och vända på honom, blir rätt drygt efter ett tag... Men nu sover han nog så djupt att han inte tänker vända sig, eller så vänder han sig och sover vidare på magen.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan och kolla på rosa bandet galan. Har lite dåligt samvete för att jag inte har köpt nått rosa band =/ Men jag har faktiskt inte sätt nått, inte som jag tänkte på iaf. Så det kanske händer att jag ringer in och skänker nån krona för att lätta mitt samvete lite =)

Tjing!

Brev

Neo fick sitt första brev idag. Eller iaf det första där hela hans namn stod med. Det var från swedbank. Han har fått 1000kr i fonder av min gammelmormor, alltså hans mormorsmormor. Tanken är att dom ska växa på sig osså ska han få dom när han är 18 år.




Jag fick oxå ett brev idag som var lite mindre smickrande. Det var från posten. Jag hade glömmt att sätta på ett frimärke på ett brev, så nu får jag betala för frimärket + en expeditionsavgift på 25 kr. det är alltså priset för min klantighet :P

Annars har jag inte gjort mycket alls idag, betalat en massa räkningar och haft tråkigt.. Pe fick veta idag att han ska jobba 12 timmars pass hela veckan. Jag blir galen på hans jobb som säger sånt där en dag förre, men så är det när man är extraanställd. Å jag har tid hos en studievägledare imorgon och hade helst inte velat ta med Neo men nu måste jag ju det, men det borde ju gå bra ändå, vi ska ju bara prata lite.
Jag funderar på att bosätta mig hemma hos mamma några dar den här veckan, bara för att ha nått att göra medans Pe jobbar hela tiden. Osså gillar jag att vara där, och Neo oxå =)
Men nu rabblar jag bara en massa skit... Har så tråkigt i väntan på att boston teeparty ska börja.. Men jag ska nog hitta på nå annat att göra under tiden ist för att tråka ut er =)
Tjing!

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Melinda

Regler:
*
Sätt in dessa regler på din blogg och länka gärna den som utmanat dig.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade!

Jag kör en liten kortfattad version eftersom Neo är i gasen och Pe är på jobbet = ont om tid.

1. Jag är sjukt rädd för båtar. Jag har inget emot att åka båt utan det är själva skrovet (tror jag det heter) som skrämmer mig. Jag blir alldeles skakig när jag är i närheten av en stor båt. Jättekonstigt tycker jag, vad ska båten kunna göra mig?


2. Jag har hamburgerdressing på spagetti, alla tycker det är jätteknäppt men det är faktiskt jättegott!


3. Jag var full för första gången när jag var 12 år. Det var på en ungdomsgård i hagaström här i gävle, jag var tillsammans med min sister in crime -  Ida. Vi drack en häxblandning som jag hade kokat ihop i barskåpet hemma.


4. Jag har fyra syskon. Två storesystrar, en storebror och en lillebror.


5. Jag sitter alltid ner när jag duschar.


6. Jag har alltid en lampa tänd nånstans i lägenheten när jag sover.


7. När jag var kanske 13-14 år så hade jag en sån här löjlig tonårsförelskälse i Elijah Wood. Jag hade en massa afficher på väggen med honom, varav en som jag hade ovanför sängen som jag brukade pussa på innan jag gick och la mig.


Jag utmanar:

Ida
Emma
Sanna
Lina
Sonia
Emelie

Sen kommer jag inte på nån mer :P

Lite underligt...

Imorse vaknade Neo kl 9, det händer typ aldrig att han sover så länge. Men det roliga är att eftersom man skulle ställa tillbaka klockan i natt så vaknade han kl 8 iaf precis som vanligt =) Det var väl lite underligt eller hur? :P

Igårkväll när vi skulle spela monopol på xboxen så funkade inte skivan! Det blir så ibland med brända spel.. Så då sket de sig. Men vi spelade gävlespelet i stället som Pe tog från jobbet för ett tag sen. Det är som monopol fast det är gävle, och istället för att köpa gator och bygga hus så köper man företag och aktier. Bland annat så kunde man köpa gavlegårdarna, gävle dagblad, läkerol, flanör osv. Det var faktiskt kul det oxå, jag vann för övrigt så då vart det snäppet roligare =)
Efter spelet så mös vi ner oss i soffan och kollade på payback som gick på tv. Kom inte i säng förens kl 2, men det gjorde inte så mycket för jag fick ju sova ett bra tag ändå.

Nu ska jag göra frukost åt mig och Neo.
Tjing!

Jag tror det är nått under filten...


Myskväll

Ikväll när Neo har gått och lagt sig så tänkte vi mysa till det lite. Pe har just brännt ut monopol till xboxen så vi tänkte spela det och dricka lite vin. Vi har oxå köpt ost bollar åt Pe och cashew nötter åt mig att mumsa på. Det blir nog myspys =)


Kladd kladd =)

Fredag

Just nu sitter jag och kollar på idol, bevakar mina auktioner på tradera som snart stänger (går oväntat bra faktiskt) och bloggar, alltihop samtidigt =)

Idag var vi ju på köpis, köpte inte så mycket utan strosade mest bara runt. Köpte ett par ramar iaf som ska hängas upp med Neo i =) Vi har redan två avlånga ramer med tre kort i varje på väggen och tänkte hänga upp två fyrkantiga imellan oxå. Blir nog fint =) Ni kan få se sen när det är klart.
Osså köpte jag en hårfärg oxå, har velat färga håret länge men aldrig riktigt orkat ta tag i saken. Men nu ska det göras. Det ända som fattas nu är en vänlig själ som orkar göra det på mig, för jag kan inte färga själv. Vilken färg det blir får vara en överraskning så länge :P

Vi har börjat med riktiga kvällsrutiner åt Neo nu, har aldrig haft några förut så det är väl dags. Nu ser det ut såhär: Först så badar han, sen så ligger vi oss i sängen en stund och läser lite ur nån bok, sätter på pjyamas, sedan borstar vi tänderna, sen blir det mat och sen är det sov dags. Vi har hållt på i ett par dar och idag tror jag att vi såg lite resultat, han blev slöare och slöare och när vi kom till tandborstningen så var han alldeles lam =) Det var inte heller nå poblem att få honom att sova.  Hoppas det blir bra =)
Nu orkar jag inte skriva mer.
Tjing!

Mys

Neo ligger i vagnen och sover, jag sitter och lyssnar på Tim McGraw och softar lite. Fick lite sovmorgon imorse, en timme iaf =) Pe jobbade natt så han tog upp Neo när han kom hem så jag fick sova lite extra. Kl 9 kom han och väkte mig på det underbaraste vis man kan väckas. En puss i nacken och mysig musik =) Myyyys! Nu ligger han själv och sover men ska kliva upp kl 12 så ska vi åka till köpis och handla lite skit eftersom han fick lön idag. Ska bli skönt att åka iväg lite allihopa även om det är drygt att åka buss..
Upps, nu vaknade lillgrisen så nu måste jag sluta.
Tjing!

Jag fattar ingenting längre..

Har vart lite väl klent med blogande sista tiden.. Jag vet inte vad jag ska skriva för jag vet inte själv vad jag känner. Mina känslor springer i väg åt alla möjligt håll och kvar står jag som ett stort frågetecken i mitten. Det här är vad som har hänt dom senaste dagarna:
Först så blev både jag och Pe helt hysteriskt svartsjuka, snokade igenom varandras mobiltelefoner, datorer osv. Ja vi vart helt besatta. Så vi kom fram till att vi inte skulle träffa andra på ett tag, ingen av oss hade tänkt göra det heller.
Sen så vart vi helt tokiga i varandra, fullkumligt galna faktiskt. Vi har dom senaste dagarna betet oss som två nyförälskade, nyligen byxmyndiga 15 åringar =) Jag känner mig löjligt förälskad, i går städade jag hela lägenheten i ett ända stort lyckorus... Ja, jag fattar som sagt ingenting längre!
Jag blir så förbannad på mig själv! Varför vet jag aldrig vad jag vill? Ena stunden är jag så säker på att jag vill en sak medans jag andra stunden vill nått helt annat. Jag var så jäkla säker på att jag inte ville att vi skulle vara tillsammans längre. Å sen går jag och svansar runt som en pinsamt nyförälskad jävel!
Jag vet inte alls vad jag ska göra längre... Tror jag ska ge det hela ett par månader eller så och se sen hur det känns..
För som det känns nu så vill jag inte vara med nån annan människa i hela mitt liv, men som det kändes förra veckan så ville jag för allt i mitt liv inte vara med denna människan!
Jag är så förvirrad!!!

Badar


Botemedel

Kvällen igår såg ut som dom andra två företrädande, jag låg bara och hostade och kunde inte sova.
Efter två timmar av konstant hostande så kom jag på den briljanta iden att gå ut å röka. Så jag gick ut och tog ett par bloss på en av Pes fimpar. Och vet ni vad? Det var botemedlet! Efter det så hostade jag inget mer och kunde somna tvärt. Inte världens hälsosammaste medicin kanske men den hjälpte iaf =) Hoppas nu bara inte att jag måste röka varje kväll i fortsättningen.


Ny design =)

Jag vann den här designen hos Linda
Jag är superdupper nöjd! Den är värkligen fin =)
Tack så jättemycket Linda!

Hemma igen

Det har vart en trevlig helg hemma hos mamsen. Igår så fick Neo vara med min mormor och hans kusiner i ca en timme medans mamma och jag övningskörde. Så fort vi kom dit med honom så satt vi han i gåstolen osså satte Filippa och Freja (Neos kusiner) igång att köra honom fram och tillbaka över golvet. Sedan så sprang dom och hämtade leksaker åt honom. Dom sprang fram och tillbaka mellan lekrummet och Neo och tillslut så drunknade han nästan i leksaker =) Han bara satt där och såg förvånad ut =) Så han hade nog skoj där medans vi var borta.

Det gick jättebra å köra, jag var lika bra som jag var förr, det sitter i! Så det går nog rätt lätt att ta körkort ändå.

Idag så red jag en sväng på morgonen på Liva som var som en liten krutdunk =) Hon galopperade som en galning hur länge som helst = underbart! =) Alltid lika härligt att få rida lite för omväxlingsskull. Jag måste ta tag i detta och börja rida lite mer, på allvar. Nu när vi ska separera så kommer jag ju få en massa mer tid över när Neo är hos Pe och nått måste jag ju sysselsätta mig med då i stället för att sitta hemma och längta ihjäl mig =)

Nu är jag skit trött efter att ha vart ute så mycket. Har heller inte kunnat sova ordentligt på två nätter för att jag ligger och hostar så jäkligt.. Så jag ska ta mig ett bad och ligga och mysa för mig själv =)

Tjing!

Övningskörning

Jag och Neo ska strax åka hem till min mamma där vi ska spendera resten av helgen. Jag ska övningsköra en massa med mamma medans Neo ska vara med min mormor. Eftersom vi ska köra både idag och imorgon så tyckte vi att det var bäst att vi sov över där oxå. Jag har bokat lite körlektioner i början av november så jag måste köra så mycket som möjligt tills dess så jag inte kommer dit och har glömmt allt. Jag har ju inte kört nått alls sen Neo kom till världen så jag känner mig lite grön.
Nu måste jag värkligen ta körkort eftersom jag ska flytta till valbo och med all sanolikhet kommer att jobba/plugga i gävle. Mitt mål är att vara klar tills nästa år. Jag var ju ganska så bra på att köra förut så jag hoppas att det inte ska vara så svårt att komma tillbaka.

Nä nu måste jag sätta lite fart och packa det sista som ska med innan mamsen kommer och hämtar oss.

Tjing!

Förklaring

Ja som många redan vet så ska alltså jag och Pe flytta ifrån varan. Det var just när vi fick radhuset på vretas som fick mig att tänka till. Jag trodde värkligen att det var det jag ville men så fort vi fick ett så kändes det bara fel fel fel. Det var inte alls det jag ville, jag vill vara själv, flytta till ett eget ställe. Att flytta till ett nytt ställe tillsammans med Pe skulle inte lösa nånting.
Så jag släppte bomben häromdan, sa att jag tackat nej till vretas och att jag inte ville bo med honom längre. Det var lite jobbigt för honom i början, och det kan man ju förstå, även om jag inte tror att det kom som en chock. Han var väl rädd att jag skulle försöka ta Neo ifrån honom, att han typ aldrig skulle få träffa honom osv. Men han har lugnat ner sig nu och insett att jag inte kommer att ta Neo ifrån honom. Vi kommer överens väldigt bra och bråkar inte. Min störrsta rädsla var att vi inte skulle kunna lösa detta som vänner, att Pe skulle starta ett krig om alltihop osv. Men nu känns det värkligen toppen! =)
Vi kommer flytta till valbo båda två så vi bor nära varandra, Neo kommer att sova hos oss båda och vara med oss ungefär lika mycket.
Nu orkar jag inte skriva mer om detta, och dessutom så bajsade Neo precis. Men jag antar att jag kommer skriva en hel del om detta i fortsättningen.
Tjing!

Jobbigt

Mitt liv är lite jobbigt just nu. Till att börja med så är jag sjuk, har feber, ont i halsen och hosta. Osså har jag en vild bebis att ta hand om alldeles själv.. Igår sov Pe till kl 4, idag sover han säkert till kl 6. Han har vart ledig hela veckan men hjälper ändå inte till ett dug..
Vi ska inte flytta till radhuset på vretas, jag ringde igår och sa att jag hade ångrat mig, det var en snäll karl så ha sa att det inte gjorde nånting, så det var ju skönt, jag får behålla mina poäng ändå.
Sen är det en massa annat som är jobbigt just nu.. Ingenting jag riktigt vill skriva om än, men det kommer en förklaring i sinom tid. Kanske blir lite glest med bloggande ett tag framöver, tills allt har rett ut sig..

Min röst

Min röst håller på att dö.. Det började igår med att jag lät lite skrovlig å så. Sedan vart det bara värre och värre frammåt kvällen.. Och nu när jag vaknade så fanns den knappt längre. Neo såg jätte förvånad ut när jag öppnade munnen imorse, haha.
Känner mig oxå alldeles svullen i halsen och det gör ont..
När affären öppnar så ska jag på en gång gå och köpa halstabletter och mjölk att kurera med. Sen sa jag beda ner mig i soffan och ligga där hela dagen och tycka synd om mig själv...

Utmaning

Har lite tråkigt nu när båda mina killar sover så jag tänkte göra en sån här som jag tog från Melinda

Höger eller vänsterhänt? Höger
Humör just nu? Lite lätt uttråkad
Är det något du absolut inte äter? Äter inge kött förutom fisk och fågel
Kläder just nu? En stor t-shirt och ett par trosor
Musik just nu? System of a down - forest är den som spelas just nu.
Vad sa du senast? "Du får sluta med det där" sa jag till Neo alldeles nyss när han rullat över på magen i sömnen och skrek.
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle det vara? Läser en bok just nu som utspelar sig i 1700-talet. Det värkar mysigt där så jag väljer nog 1700-talet
Längd och vikt? 163 cm och... *springer och väger mig* 62kg!
Hur många kuddar sover du med? En
Favoritväder? Varmt men inte så soligt.
3 saker att ta med på en öde ö? Fan jag hatar såna här frågor... Men måste jag välja så blir det nog... En kortlek, nån person som är väldigt rolig och den största flaska rom som finns.
Spelar du nåt instrument? Gills guitarr hero? Annars så näe..
Morgon eller nattmänniska? Natt
Sparare eller slösare? Jag måste nog vara en sparare.
Vem är viktigast för dig? Neo såklart!
Bästa film? Det går inte att välja bara en!
Tror på liv på andra planeter? Absolut!
Kommer du ihåg din första kärlek? Kanske det. Jag minns då ingen innan honom. =)
Har du några homosexuella vänner? Nä men bisexuella.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid? Ja absolut! Men kanske inte till en och samma person...
Hur många barn har du/vill ha? Ett barn har jag och vill nog iaf ha minst 2 till.
Bio eller promenad? Promenad
Snarkar du? Nä men jag gnislar tänder
Rädd för insekter? Näpp, är rädd för spindlar men det är ju ingen insekt :P
Äckligaste insekten? Myra kanske? Nää jag vet inte...
Bästa bok? Får man välja 47 st? Isf är det sagan om isfolket
Vad vill du jobba som? Skulle jag få välja så skulle jag vilja vara barnmorska.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet osv.) Stökigt
Gungar du på stolen? Nej.
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Har hoppat fallskärm och det skulle jag lätt göra om! Men jag skulle aldrig hoppa bungy-jump.
Hur många syskon har du? 4 st.
Vad är du mest rädd för? Spindlar och båtar.
Är du rädd för blod? Nä men jag kan däremot tycka att det är lite läskigt med djupa sår.
Saltar du maten? Jag saltar aldrig.
Gillar du att sjunga? Kung på singstar!
Vilket gymnasieprogram gick/går du och varför? Djurvård med inriktinig häst. Gick det för att jag älskar djur och speciellt hästar. Trodde då att det var det jag ville jobba med, nu är jag inte lika säker.
Anser du att du är stark? Normalstark.
Brukar du sola? Ja, ute på somrarna och då och då händer det att jag solar i solarium oxå.
Vad gör du om du får hicka? Hickar.
Röker du? Fest röker.
Snusar du? Ja
Kaffe / Te eller inget? Te kan jag väl dricka ibland men helst dricker jag bara kalla grejer.

Musik

Tänkte dela med mig lite av två av mina absoluta favorit grupper =)
Enjoy!


Alter bridge:




Creed:

Kalas

Idag var jag och Neo hemma hos Ida på kalas. Det var trevligt att komma ut lite och träffa en massa folk. Skulle egentligen ha åkt med Jojson men hon var lite klen efter helgens bravader så hon orkade inte. Så jag tänkte inte heller åka först men en halvtimme innan bussen gick så fick jag nå ryck och klädde på mig själv och Neo i räserfart, packade skötväskan och sprang till bussen. Jag kände att jag inte riktigt vill sitta inne hela dagen. Neo skötte sig bra, vart lite trött mot slutet bara. Blev väl lite mycket för honom med allt folk.. Så jag fick bära honom hela vägen till bussen (ca 2 km) och jag är rejält trött nu.. Kommer garanterat somna ovagad ikväll! Osså är det min sovmorgondag imorgon =) Skööönt! Då ska jag ligga och dra mig lääänge för att ge igen lite på Pe. Sovmorgon för han betyder nämligen sovdag... Nu ska jag goa ner mig i soffan tillsammans med min bok. Tjing!

Gungar

Idag gick vi ju som sagt och gungade. Här kommer resultatet =)


















Matrekord

Så mycket som Neo har ätit idag trodde jag inte var möjligt att få i honom. Han åt först en burk morötter, potatis och nötkött, sedan åt han en burk tropisk mangomix. En burk är 190g. Han drack även en massa vatten till.
Han har fått rejäl aptit nu när tänderna har ploppat ut, när dom höll på å komma så åt han jättedåligt så han äter ikapp kanske =)


Här är han efter maten. Proppmätt och smällfet.

Tjejkväll

Igår var det 20 års party hos Ida. Vart en tjejkväll med massa massa singstar, en hel del alkohol och lite tjejsnack. En toppenkväll helt enkelt!
Kunde inte ta mig hem därifrån så det blev att jag sov kvar där. Jag och Emilie okuperade Idas säng och hon och Adam fick sova på soffan :P.
Adam var snäll och skutasde hem mig idag, kom hem för en timme sen ungefär. Å gud vad jag saknade min plupp när jag vaknade imorse! Jag ringde till Pe kl 8 så jag fick prata lite med Nojsen, då kunde jag somna om en stund till efter det. Men det var underbart att komma hem igen =)

Nu ska jag busa lite med Nojsen innan han ska sova. Sen tror jag vi ska ta en liten prommis och gå å gunga. Den här gången ska jag inte glömma kameran så jag kan dokumentera hur roligt han tycker att det är =)

Tjollahej!

Mardröm

Jaghar en återkommande mardröm som jag drömmer då och då. Den ser ju lite olika ut varje gång men det är endå samma innebörd - att Neo blir lämnad ensam hemma. Vissa gånger är det jag och Pe som är ute och helt plötsligt slår det mig att vi har glömt bort Neo. Andra gånger är det jag som är ute själv oxå träffar jag på Pe nånstans - utan Neo.

Inatt var det den senaste varianten. Jag var ute tillsammans med Ida osså träffar vi Pe. Jag blir glad först med sedan slår det mig, om Pe är här så måste ju Neo vara ensam hemma? Osså får jag panik, ser framför mig Neo som ligger hemma i sin säng, alldelse ensam, vaknar och skriker och ingen finns där för att trösta..

Usch jag hatar den där drömmen.

Den kom säkert inatt eftersom jag ska bort i kväll. Då kommer den där känslan att Neo inte klarar sig utan mig, jag måste vara där för att försäkra mig om att han har det bättre än bäst hela tiden. Den känslan tror jag alla mammor får

ibland, mer eller mindre. Att lämna över det bästa och värdefullaste man har i nån annans händer, även om det är Pe som är hans far och som älskar honom lika mycket som jag gör så blir det svårt.

Jag förstår värkligen inte hur man kan lämna sitt barn åt nån som man inte känner så bra, en barnvakt eller typ en nanny som man precis lärt känna under en arbetsintervju..

Men innerst inne så vet jag ju att Pe tar hand om Neo minst lika bra som jag gör, men endå så ligger det nån liten ångest över det hela. Neo klarar sig utmärkt utan mig, det är bara jag som inte riktigt klarar mig lika bra utan honom...


20 års fest

Gud så skönt det är att vara tillbaka i dom gamla rutinerna igen. Neo somnar runt 7 tiden utan gnäll och sover sedan hela natten, bortsett från en matstund mitt i natten.. Nu får jag ha kvällarna för mig själv igen, yeeeii! =)

Idag fick jag en sån där sjukattack igen. Började svettas och frysa och blev alldeles matt. La mig i sängen en stund och sedan var det toan som gällde. Skit konstigt.. Nu har det hänt två gånger den här veckan. Vad är det för fel på mig?

Imorgon ska jag hem till Ida på 20års fest =) Ska bli riktigt ordentligt roligt! hade egntligen tänkt gå ut på lördag men det är ju mycket roligare med hemmafest.
Så imorgon ska jag gå ner på stan, kanske köpa mig nått snyggt och gå på systemet! Det blir första gången för på min 20års dag så han jag aldrig gå ner.
Ska bli kul att träffa Ida som jag inte har sett på nästan två månader. Hon är mitt lyckopiller =)

Lugn natt

Det märktes redan igår kväll under nattningen att det skulle bli en bra natt för en gångs skull.
Det var inge gnäll och inge skrik och han somnda lugnt och fint i sin egen säng. Han visade inge tecken på att ha ont. Båda tänderna har ploppat upp nu så jag antar att det är över, för den här gången *pustar ut*.

Hade tänkt gå till öppna förskolan idag men vaknade med världens mensvärk. Usch å blää! Men jag har tagit en alvedon så nu är det nästan bra. Värktabetter funkar super på mig. Många måste ta iaf två a´lvedon för att bli bra, för mig räcker det med en så blir det bra på en gång. Kanske beror på att jag aldrig tar värktabletter, har jag ont i huvudet så har jag! Och feber är ett symptom, ingen sjukdom och ska inte behandlas i onödan.. Men mensvärk däremot är en riktig plåga! Då är det bra att inte vara så emun mot alvedon för då gör dom susen. Annars har jag inte så mycket emot att ha ont lite då å då och jag stoppar sällan i mig en massa kemikalier bara därför.
Annat är det med pe som pular i sig värktabletter bara har har ont i lillfingret =) Typ... =)

Jag hoppas att vädret bättrar på sig lite så jag kan ta med mig Neo till lekparken och gunga lite =)
Annars vette tusan vad vi ska göra av denna dagen..
Känns som att Neo kommer börja krypa vilken dag som helst så jag måste ta nån dag nu och röja upp ordentligt här hemma, plocka bort allt "farligt" som ligger och skräpar i hörnen osv. Kanske tar och gör det idag.. Eller inte..

Snart så...



Lite förvånad jag vart när Neo helt plötsligt lyfter upp ändan och ställer sig i krypställning =)
Vikade lite fram och tillbaka men kom ingenstans.


Här är han på bion.

Nyss hemkommen

Nyss hemkommna från stan, Neo sover fortfarande i vagnen.
Filmen var faktiskt jättebra, den andra systern boleyn hette den. Neo skötte sig hyfsat iaf, men det var tur att Pe var med oxå annars hade jag missat hela filmen typ. Nu missade jag bara halva :P Neo somnade under sista biten så jag fick se slutet ordentligt iaf.

Efter bion så gick vi och handlade lite kläder åt Neo, bl.a en skjorta och ett par kostymbyxor =) Jättesöta!

Skönt att få komma ut lite, har sutit inne lite för mycket dom senaste dagarna. Men nu är jag rekordtrött iaf. Kommer att somna skönt ikväll och förhoppningsvis sova gott hela natten, men det är då inte så troligt att det blir så är jag rädd...

Bio--

Det vart inge stan igår.. När jag hade skrivit klart så fick jag världens huvudvärk och började svettas som en gris och frysa om varannat. Så jag sparkade ur Pe ur sängen och placerade mig själv där ist..
Efter några timmar vart jag bättre iaf, en stund sen så vart det toan som gällde och där spenderade jag stora delar av eftermiddan..
Sen var jag frisk igen.. Jag iundrar om jag ätit nått tokigt eller vad det var för fel på mig..
Sen tog jag iaf en långpromenad med Neo i två timmar, vi gick till dollar och köpte lite skrot osså gick vi och gungade bebisgunga =) Det tyckte Neo var en riktig sensation =)

Jag känner mig helt urpumpad... Vaknar typ en gång i timmen hela nätterna för att trösta Neo som har ont, sen är det full fart hela dagarna. Nätterna ser ungefär lika ut som när han var nyfödd och skulle äta hela tiden, men då var det ju ändå lungt för hela dagarna spenderade han sovandes eller ätandes.. Inget som var direkt ansträngande.. Men nu virvlar han runt som en storm här hemma hela dagarna och vila blir det inte mycket av.

Men idag ska vi iaf på barnvagnsbio, det kanske livar upp mitt dystra sinne lite. Hoppas Neo sköter sig, sist vi var på bio så var han ju ganska liten forfarande och krävde inte så mycket underhållning. Nu är det annorlunda. Risken finns att han hinner bli rejält uttråkade i slutet.. Men vi tar med oss lite leksaker så kanske det går bra..

Nu måste jag väkligen sätta fart om jag ska hinna.

hejsvejs.

En tand framme...

En tand har kommit fram nu. Den kom nog inatt för denna natten har varit värre än värst.. Alvedonen hjälpte lite men det blev inte helt bra. Undra varför tänderna får för sig att växa upp på nätterna? Hoppas nästa tand kommer inatt för nu börjar jag bli rejält sliten av att inte få sova ordentligt.
Om ni undrar varför jag har övergåttt till morgonbloggande så är det för att kvällarna består av skrikattacker och tröstande.. Finns ingen tid för bloggande då.

Nu ska jag gå  väcka Pe osså ska jag tvinga med mig honom ner på stan och shoppa lite.. Högst upp på inköpslistan står leksaker åt Neo. Lite kläder behöver han oxå.

Så nu ska jag sätta lite fart.

Tjillevippen!

Bekännelse

Jag måste bekänna en sak...

Jag har börjat snusa igen...

Så nu vet alla det. Nu behöver ni inte se så förvånade och besvikna ut när ni får syn på det...
Ingen behöver heller tala om för mig hur dum jag är.. Tack men det vet jag redan!

Tre nätter i rad

Nu har det vart helvetes nätter tre gånger i rad. Eller i natt var det inte så farligt. Efter andra skrik attacken så fick han lite alvedon och då lungnade han ner sig och vräkte i sig en och en halv portion ersättning. Sen sova han som en stock enda till 4 i morse, då slutade väl alvedonen värka antar jag.. Men det var ändå inte så jobbigt för honom så han fick inge mer alvedon utan sov några timmar till ändå.

Nu är jag iaf helt säker på att det är tänder som spökar..  Det ser ut som om tandköttet är så uttänjt så att det har sprukit upp på två ställen (där det ska vara tänder). Man ser oxå att det lyser igenom lite vit där under..
Det värkar inte vara som sist han fick tänder när det kliade och han ville att man skulle stryka med fingret över tandköttet. Nu värkar det bara göra ont och han blir rysligt förbannad om man försöker pilla där.
Man märkte igår oxå att nått inte riktigt stämde.. Han var ovanligt gnälllig och klängig och man såg på hans blick att det var något..
Det är jobbigt att se sin allra käraste ha det svårt.. Jag hoppas att det snart ska vara över...


Jobbig natt

Inatt var det en jobbig natt för Neo. Han vaknade och var lessen flera gånger, han åt nästan ingenting på hela natten heller.. jag har ingen aning om vad det var som var fel, men jag gissar vilt på att han hade ont i magen eller att det ska komma tänder i överkäken. Han har fått ett liten jack i tandköttet där uppe men jag vet inte om det är en tand som håller på å bryta igenom eller om han har bitit sig med tänderna under..

Kl 6 imorse så gav vi iaf upp och Pe tog upp honom.. Då hade han legat i soffan en lång stund och kollat på tvn och sett jättetrött ut. Sen hade han somnat i några timmar, så det var ju bra.. Jag fick sovmorgon till kl 10 =)
Nu är Neo pigg och glad iaf och sitter och leker för fullt i myspölen =)

Pulsträning

Det kanske vore nått? =)


Tacos

Jag fick nå ryck idag och vart super sugen på tacos!
Så jag packade ner Neo i vagnen och begav mig till ica. Dett agjorde jag alltså trots att det regnade och var kallt. och det ska alla veta att jag är inte den som går ut frivilligt när det är dåligt väder..

Så när Pe kommer hem från jobbet ca kvart i 7 så ska jag överaska med tacos och mys =)

Nu ska jag stänga av dumburken för resten av kvällen =)

Tjingeling.

BVC

Idag var vi på bvc för att väga och mäta.
Neo är nu 73 cm lång, väger 9,150 kg och har ett huvudomfång på 46,5.
Han ligger alldeles på medelkurvan på längden och vikten och en kurva över på skallen.

Radhus

Måste ta å meddela oxå att det värkar gå ganska bra för oss med lägenhetssökandet..
Just nu ligger vi två på ett radhus på vretas. Senast på tisdag får vi veta om vi får det, den som ligger förre oss har inte svarat än.. Jag funderar på om vi ska åka och kolla på radhuset. Det måste vi ju om vi ska kunna bestäma oss. Men samtidigt så om vi tycker om det så kommer det kännas rejlät sugit att inte få det..

Men vi har ett i reserv oxå. Anmälnings tiden på reservhuset går ut på måndag, men som det är nu så ligger vi etta.
Men jag hoppas hoppas hoppas att vi ska få nått av dom iaf!
inflyttningstiden på båda är 1 januari och det vore ju perfa, vet inte om vi kanske skulle bli tvungna att betala dubbla hyror men det är isf värt det! Då har man ju tid på sig att städa ur gamla lägenheten oxå =)

Midjemått

Har precis mätt magen. Sist så mätte jag på tre olika ställen för att få ett så exakt resultat som möjligt. Jag mätte där den var minst, där den var störst och över naveln (på mitten).
Och ganska roligt med nu så hade den minskat med tre cm på alla ställen. Då måste jag väl ha mätt bra?
Låren mätte jag oxå men där hade det bara försvunnit 1 cm. Men det var ju nått iaf =)


Grinskallen

Idag har vi varit på öppna förskolan, som vanligt =) Och för ovanlighetens skull så höll sig Neo vaken under sångstunden. Även om han vart grinig mot slutet så var han iaf med =)

Idag hände en rolig grej. Jag och Neo satt på golvet och busade medans Pe satte igång ett tvspel. Neo var nöjd och glad som vanligt men helt plötsligt åkte underläppen ut och han satte igång å stortjuta, han lät och såg alldeles förtvivlad ut stackarn.
Jag och Pe fattade ingenting.. När jag hade hållt på å trösa å haft mig en lång stund utan resultat så sa jag åt Pe att prova stänga av ljudet i spelet.. Å vips så slutatde Neo tjuta och var glad igen. Jag sa åt Pe att prova sätta på igen och vips så åkte läppen ut och han gav ifrån sig världens tjut. Taskiga föräldrar som vi är så började vi assgarva båda två, ljudet stängde vi såklart av på engång igen.
Jag vet inte ja vad det var med spelet som han inte gillade men Pe fick iaf fortsätta att spela utan ljud.
Resten av kvällen fick Neo det fin fina smeknamnet grinskallen.


Det här är gamla bilder med ungefär så här såg han ut idag

Duktiga jag

Idag har jag vart duktig och städat hela lägenheten =) Det är ingen av mina normala sysselsättningar, ser ut som ett slagfält här hemma mest hela tiden. Jag trivs rättså bra i det faktiskt =) Men ibland är det skönt att ha det snyggt och städat oxå. Tvätta passade jag på att göra i samma veva oxå.

Annars så har jag ängnat större delen av dan åt att utrota bananflugor. Använde mig av tre metoder: Smälla mellan händerna, dammsuga upp och plantering av massgravar, det vill säga glas med vinäger vatten och diskmedel i. Brukar bli riktigt proppat med döingar på botten efter ett tag.
osså har jag självklart rensat bort alla mumsigheter ur diskhon osv.

Nu ska jag kolla på idol, men Pe måste natta klart Neo först. (skrev först att Neo måste natta klart Pe =)). Neo lyssnar nämligen på musik när han ska sova så det går inte så bra att kolla på tv då.. men nu tror jag att dom är klara så nu sticker jag =)


Min viktnedgång

För ca en månad sen så vägde jag 67 kg. Idag vägde jag 63 kg. Minus 4 kg på en månad. ganska bra tycker jag =) Bara fyra kg till så är jag under 60. Om en månad kanske? Hoppas!
Nu har jag ju en våg så då blir det lättare att hålla lite koll. Innan har jag passat på å vägt mig när jag har vart till bvc med Neo
För en månad sedan så mätte jag även magen, men det får jag göra imorgon igen för nu har jag just ätit =)

Min blogg har inte riktigt velat släppa in mig på ett tag, därav lite glest med bloggandet. Men jag hoppas den tänker sköta sig i fortsättningen.

Jag hade velat gå til stan idag och shoppa lite kläder och leksaker åt Neo, men Pe sover fortfarande och jag har ingen lust att gå själv så det får bli en annan dag..

Nu är Neo här och sliter och drar i musen så jag lär nog sluta och ge den till honom, annars bryter helvetet lös =)

RSS 2.0