Bio

Igår kväll var jag och darlingen på bio. Vi såg the day the earth stood still. Världigt bra film må ja säga. Den hade ett bra budskap som verkligen behövs nu.
Mamsen kom hit och var barnvakt, så nu har vi en välstädad lägenhet =) Barnvakt och städerska i ett =) Och helt gratis till och med :P
Men jag vet inte vad mamma gjorde med Neo men nått måste hon ha ha gjort för han höll igång till kl 23 igår kväll. Så länge har han nog aldrig vart vaken, iaf inte pigg och glad.

Nu måste jag sluta för Neo vill ha min uppmärksamhet, lovar att slänga in den där filmen på när Neo kryper sen.
Tjing!

Torsdag

Ingen skrickattat från Neo än så länge *hoppas hoppas hoppas*. Han har vaknat ett par gånger men då har det räckt med att jag går in och lägger mig bredvid han och sjunger lite, han har börjat gilla att man sjunger vaggvisor när han ska sova.

Neo har lärt sig att krypa riktigt nu. Alltså på knäna. Men det går sakta och det är verkligen steg för steg och efter att tag så dimper han ner på magen igen och krälar som han har blivit en hejare på. Filmade en lite snutt idag som jag tänkte lägga in men orkar inte just nu så jag tar det imorgon.

Nu sitter jag bara och väntar på att Hells kitchen finalen ska börja. Dubbelavsnitt idag oxå. Spännande!

Soveriet

Idag sov Neo bara en gång på dan igen, och inte var det så speciellt länge han sov heller. Men han höll sig vaken till kl 7 iaf men sen slocknade han rejält. Han hade en lite grinattack ikväll oxå en stund efter att han hade lagt sig. Men idag gav vi honom alvedon och då gick det över rätt fort osså somnade han igen. Det är så frustrerande att inte veta vad som är fel, fråga kan man ju men man får inget svar :P Hoppas det inte är tänder på gång nu igen bara...

Sen vi fick nytt golv i sovrummet så har det blivit så halt att Neos säng som står intill våran glider iväg hela tiden, så nu får han sova i storsängen imellan oss tills vi har fixat så hans säng sitter fast i våran. Men det är rätt mysigt att ha honom bredvid sig, fast inte lika mysigt när han vaknar och börjar klättra på en =) Men jag tror han sover väldigt bra när han får ligga mitt i smeten :P

Så, nu har jag skrivit ett helt inlägg om soveri =) Nu ska jag kolla på dokumentären om mannen som var gravid. Spännande! Och han är faktiskt gravid igen har jag hört =)
Tjing!

Tråkigt

Vart en väldigt lång promenad idag. Pe skulle absolut gå till hundgården på öster istället för den här på brynäs. Så vi gick ditt och Buddha fick busa av sig en lång stund. Sen gick jag och Buddha till Prix för att posta ett brev medans Pe och Neo gick hem till Pes syster där dom fortfarande är kvar. Det är väldigt tyst och tråkigt här hemma nu utan Neo =( Men dom borde komma hem snart tycker jag! Drygt att inte ha nån telefon och kunna ringa och höra när dom kommer hem..
Buddha har krypit in under soffan och ligger där och snarkar, haha. Han gillar att vara under soffan, är väl tyst och mörkt där under..
Kom på just att jag inte har ätit nått på hela dan! Jättehungrig är jag så nu måste jag fixa lite mat.
Tjing!

Ont i magen =(

Blev inget skrivande igår för Neo höll igång hela kvällen. han somnade kl 7, han sov bara en gång under dan så han var väldigt trött. Efter att ha sovit i ca en timme så vaknade han och var lessen. Magont mistänker vi för det bubblade en hel del från rumpan. Sen var han lessen och grinig i ca en timme sen verkade det gå över. Men då hade vi ju piggnat till honom rejält så då ville han inte sova mer. Så han fick vara uppe ett tag tills vi gick och la oss allihopa med Neo i mitten. Jag och Pe låtsades sova och ignorerade alla Neos försök till disskusioner. Så han låg och pratade med sig själv en stund men sen somnade han oxå.

Vi var till försäkringskassan igår och lämnade in papper om Pes lön så han kan börja ta ut föräldrapening han oxå. men det skulle ta ett par veckor innan det hade registrerats, det är ju tråkigt eftersom han bara har jobbat en dag nu i december. Blir fattigt i januari med andra ord =(

Nu ska jag klä på mig själv och Neo osså ska vi gå till hundgården med Buddha för han verkar lite rastlös.
Tjing!

Min mobil?

Min mobil är försvunnen.. Troligtvis så har jag glömt den i mammas bil. Så mamma, om du läser detta så kan du väl kika om den ligger där? Och sen ringa till Pes telefon? Om nån annan som känner min mamma läser detta så får ni gärna tala om det för henne. Tack =)



Idag har vi inte gjort nånting, bara vart hemma och det har vart sååå skönt =) Nu ska jag stänga av dumburken och mysa i min soffa.
Tjing!

Tjoho!

Nu är vi hemma efter en mysig lite resa till Dalarna. Vi har som tradition i min familj att varje gång någon fyller jämt (alltså 30, 40, 50 osv) så bjuder vi dom på en hemlig resa. Och mamma fyllde ju 50 för ett tag sen så då bjöd vi henne på  ett spa i dalarna som hette Dalecarlia, tror det stavades så iaf.. Det var jättetrevlig och mysigt, igår åt vi jättesmaskig julbord och idag fick vi frukost buffe, det var det bästa av allt, maten =)
Men nu är vi hemma igen och det är jätteskönt.

Vi tog en liten trip förbi lager 157 (outlet butik) på vägen och shoppade lite. Neo fick en overall av sin mormor och jag fick ett par stövlar av min mormor. Jag köpte oxå ett par jeans, tre linnen, ett par örhängen och ett halsband, allt för endast 600 kr. Som hittat =)

Nu har jag inte tid att sitta här längre, måste vara lite med min son eftersom hans far inte värkar intresserad..
Tjing!

Nu far vi igen

Snart sticker vi iväg hem till mamma igen och sover där. Imorgon lägger dom nytt golv i sovrummet så sängen måste skruvas isär vilket blir Pes jobb för det var han som absolut skulle ha nytt golv där. Själv tycker jag att det är totalt onödigt. Men det är ju mysigt att vara hos mamma och jag sliper ju göra jobbet här hemma så det gör mig inte så mycket ändå.

Blev en kortispromenad idag med Neo och Buddha. För det första så snöade det fortfarande så Neo vart blöt, och för det andra så har Pe gjort Buddha till riktigt odräglig att ha i kopplet.. Så nu har jag avsagt mig ansvaret för rastning av honom. Det funkar liksom inte att jag hela tiden tränar och tränar Buddha att gå fint i kopplet när Pe sedan bara förstör allting genom att låta honom göra som han vill och dra en massa. Och jag vägrar att gå med en hund som drar! Det är hemskt! Så vill Pe ha en dragig hund så får han väll ha det, men då blandar jag mig inte i...

Nu ska jag sätta fart och packa åt mig och Neo.
Tjing!



Hej mitt vinterland!

Yes, nu har det kommit snö igen! Alldeles vitt och fint utanför fönstret. Så mysigt =) Fortsätter snöa gör det oxå, tror det har snöat hela dagen. Förhoppningsvis så kommer det mycket snö som får stanna kvar.
Nu ska jag gå ut och gå en sväng med Neo i pulkan och Buddha i kopplet och njuta av det fina vintervädret =)


Hmm...

För en liten stund sen så visste jag precis vad jag ville blogga om idag, men nu när jag sitter här så är det helt blankt...

Kan iaf berätta att jag inte har gjort ett smack idag. Bara tagit hand om Neo och allt vad det nu innebär. Glömde skriva att Neo igår vart 10 månader. Nu är det bara två månader tills han blir ett år. Två månader går ju jättefort! Snart har jag ingen bebis längre..

Det står still i min hjärna. Jag kommer inte på något intressant att skriva om så jag går och gör nått annat iaf!
Tjing!


Blöjor

Vi har alltid använt liberos blöjor till Neo. När han var mindre så provade vi lite olika och tyckte att libero var bäst. Men nu har vi fått en massa pampers blöjor av min gammelmormor och märkte då dom var ju mycket bättre än libero. Mycket smidigare för Neo att röra sig i och mycket stretchigare. Libero var bättre till en mindre bebis men pampers till större bebisar.
Så om du som jag fastnade för libero när bebben var liten och bara har fortsatt med det märket av gamal vana så föreslår jag att du provar pampers när bebis börjar röra på sig lite mer =)

Vi hade iaf tur med vädret - igen

Ikväll åkte vi hem för dom är klara med golvet i köket/allrummet och sovrummet ska dom göra först på fredag. Är inte så väldans nöjd med färgvalet på golvet, det passar inte riktigt med tapeterna. Men det är finare än det var innan iaf.

Följde med mamma och hennes kontaktperson på bio nu på kvällen. Vi kollade på vi hade i alla fall tur med vädret - igen. Det var skitrolig! Höll på å skratta ihjäl mig flera gånger. Så vill du skratta lite så se den =) Va längesen jag såg ettan så jag minns inte riktigt hur den var så jag måste kolla på den nån dag. Vet att den oxå är rolig iaf.

Neo somnade för typ en halvtimme sen. När jag kom hem från bion så var han fortfarande vaken så jag höll honom uppe så länge jag kunde för att jag ville hinna mysa lite innan han gick och la sig. Han har ändrat sin dyngsrytm lite. han vaknar fortfarande samma tid men är vaken lite längre. Två sovstunder per dag känns lite mycket för honom nu, den andra sovstunden tar han vid 4-5 tiden vilket blir väldigt sent om han ska lägga sig runt 7. Men en sovstund per dag skulle istället bli för lite.. Vet inte riktigt hur jag ska göra.. Antar att jag får ha det såhär ett tag tills han är redo för bara en sovstund om dan.

Nu ska jag sitta uppe en stund till och kanske läsa en bok eller göra nått annat skoj. Gissar på sovmorgon imorgon eftersom Neo somnade så sent ikväll så då kan jag vara vaken lite längre än vanligt =)
Tjing!

Nya golv

Vi ska få nytt golv i köket och sovrummet så idag ska vi bege oss hem till mamma igen och bo där under tiden. Men det tar nog bara två dagar.
När jag är hemma hos mamma så tänkte jag låna bilen en sväng och åka nånstans helt själv. Kommer nog kännas väldigt konstigt, men roligt! =) Kan liksom inte fatta att jag har körkort nu. Jag? Jag får ju inte köra bil! Men jo, det fårj ag nu =) Har ju levt i 20 år med att aldrig få köra bil mer än att övningsköra, att det alltid måste vara nån annan som kör. Det har liksom varit off limit för mig. Men nu kan jag köra oxå! Konstigt..

Pe och Neo har precis åkt iväg för att hälsa på en kompis. Så jag är ensam hemma för omväxlings skull. Skönt men ovant. Jag ska röja ur grejerna ur köket medans dom är borta, sovrummet röjer Pe ut imorgon. Har en massa tvätt att vika oxå för jag har tvättat idag så jag måste nog sätta fart med det nu om jag ska hinna göra allt innan vi åker till mamma.
Tjing!

Fy fan va jag är bra!

Uppkörningen imorse gick galant! Så nu har jag körkort! =) Jabadabadoooo!! Fan va bra jag är! =)

Järvsö del 2

Vi åkte till Järvsö igår ändå. Vi var till mammas gamla polare Lisa som precis köpt en liten stuga där ute i skogen. Jättemysigt var det =) Vi åt jättesmaskig mat och drack glögg och vin, satt och pratade och hade trevligt. Vi åkte därifrån vid 12-tiden idag så vi har vart hemma en stund nu.

Nu ska det bli skönt att bara vara hemma ett tag och ta det lugnt. Ikväll ska jag ladda mentalt för uppkörningen imorgonbitti kl 9, är lite smått nervös.. Mamma kanske skulle komma en sväng ikväll så jag får köra lite. Har iaf en uppvärmningslektion imorgon innan uppkörningen så jag kommer igång lite och kör bort nervositeten lite, det bliv väldans bra tror jag.
Så håll tummarna för mig kl 9 imorgonbitti! =)


Till alla er som undrar vart vintern har tagit vägen kan jag tala om att den finns i hälsingland!


Neo i sin nya bilstol

Järvsö

Jag tror att jag och Neo ska åka till Järvsö idag. Det är inte riktigt säkert, det beror på när vi åker. Pe är på dagskryssning och kommer hem kl 9 ikväll och Buddha blir ensam här tills dess. Vi ska åka med mamma och åker hon för tidigt så kan vi alltså inte förja med. Så jag hoppas att hon segar lite för vi vill verkligen följa med. Isånafall så stannar vi där över natten och kommer hem nångång imorgon.

Bilbarnstol

Idag har vi inte gjort mycket. Bara suttit hemma och hängt mesta tiden. Har iaf möblerat tillbaka det sista efter tapetseringen, blev ju inte så mycket gjort igår när jag var borta hela dagen.

Var iväg till barnens hus idag med mamma och köpte en ny bilstol åt Neo, en tidig julklapp =) Dom hade rea på britex stolarna så det vart en britax secura hi-way, svart och grå.

Nu ska jag kolla på idol. Hoppas Alice får vara kvar. Hoppas Robin åker ut!
Tjing!

Buddha sover


Snygg stil, eller hur? =)

Resultat

Eftersom vi har fått nya tapeter här hemma så tänkte jag dela med mig lite av resultatet. Jag har ju inte världens bästa kamera så bilderna är inte tipp topp men man ser iaf vad det är för tapeter =)


Sovrummet: Gråa med stjärnor på


Såna här är det i hallen och i "allrummet"


Vardagsrummet



Det var superroligt på halkkörningen idag, jag fick sladda loss riktigt ordentliget en gång, det var roligast =) Jag körde oxå i diket en gång och fastnade, ups :P Men i det stora hela så klarade jag mig fint  =) Nu har jag bara ett litet moment kvar: uppkörningen. Fan ta mig om jag inte klarar det! Men det gör jag ju ;)

Neo har lärt sig en massa nya trick när vi har vart hos mamsen. Han har lärt sig att sätta sig upp från liggandes, inte så bra när han ska sova =) Osså kan han ställa sig upp mot saker och ibland så släpper han en liten stund och står helt själv. Att kräla har han blivit en hejare på och han kan oxå dricka ur nappflaskan helt själv. Igår när han skulle sova så satt jag honom i sängen osså ställde jag nappflaskan bredvid honom och han fixade att dricka upp hela flaskan på egen hand =) Jag blev helt paff för att han var så duktig. Och stolt som en tupp såklart =)

Nu ska jag fortsätta läsa lite av dom 150 olästa inläggen som jag hade på bloggkoll nu när jag kom hem. Hua, vilken pers! =)
Tjing!


I'm back!

Nu är jag tillbaka! Har ju inte vart inne på min blogg på hela veckan. Dom har tapetserat i hela våran lägenhet så vi har bott hemma hos min mamma under tiden. Men nu har vi kommit hem igen till en väldigt snygg lägenhet =)
Skulle jag hålla på å skriva vad jag har gjort hela veckan så skulle det bli ett jäkla långt inlägg så jag skiter i det.

Ska strax ge mig iväg till Söderhamn för att köra halkbana. Weeei! Och på måndag har jag uppkörning. Ännu mera weeei!
Så nu måste jag göra mig iordning och fixa en massa innan jag sticker.
Tjing!

RSS 2.0