Onsdag

Idag så har vi vart på stan, tänkte bara gå dit och kolla runt lite och göra av med lite pengar men på vägen dit så träffade jag på Emma och Malin som hade ungefär samma planer.. Så då hängde jag på dom.
När vi kom till stan så möte vi Carolina oxå. Hade aldrig träffat henne förut men hon var jätte trevlig =)
Vi käkade lite lunch på java (för ovanlighetens skull =)) å sen så gick vi runt på nian å spanade runt lite.. Köpte faktiskt ingenting förutom ett par leggings.. Men jag är ganska dålig på att shoppa när jag har andra med mig, vet inte varför men när jag är själv så blir jag värsta shoppingfreaket!
Neo var ganska gnällig hela dan, väldigt mammig och ville inte ligga i vagnen, sov dåligt osv. Har säkert något med tänderna att göra. Fast nu har han sovit sen 5! Hoppas hoppas han tar en långsovning och inte vaknar 3 inatt!
Men jag ska iaf gå och lägga mig nu ifall jag måste vara vaken halva natten, så man får sova lite iaf. Om inte annat så kan det ju vara skönt att sova lite tidigare för en gångs skull =)

Rolig, klockren historia:

En mamma var ute och gick med sin 4-åriga dotter. Dottern plockade upp något från marken och stoppade det i munnen. Mamma tog saken ifrån henne och sa till henne att så får man inte göra.
- Varför då? frågade dottern.
- För att den varit på marken och du vet inte vart den varit, den är smutsig och full med bakterier. svarade mamman.

Då tittade dottern på mamma full av beundran och frågade:
- Mamma, hur vet du allt sånt där?
Uh, mamman var tvugen att tänka snabbt.
- Alla mammor vet sånt det är en del av mammaprovet, det måste vi veta annars får vi inte bli mammor.

De gick vidare en stund. Dottern var tyst i 2-3 minuter men hon tänkte mycket på mammans svar, så plötsligt sa hon:
- Nu förstår jag!!! Om man inte klarar provet då blir man pappa.
- Precis, svarade mamman med ett leende på läpparna.


Tandmonstret!

Japps, det är mitt tillfälliga smeknamn på Neo - tandmonstret!
Två tänder i underkäken håller på att titta fram och ibland så skriker han så hemskt och är otröstlig ett tag... Min stackars liten =(
Fast han verkar gilla när man stoppar in ett finger i munnen på honom som har får tugga lite på =)
Tur iaf att jag har slutat amma nu!

Idag har vi vart hemma och bakat bullar. Mums mums.. Fast när jag kom hem från affären med alla ingredienser så kom jag ju på att jag inte hade nån kavel hemma, fast det gick ändå =) Dom vart iaf goda.

Hade tänkt åka och träna ikväll och syster skulle ha passat Neo men så ringde hon och lätt som en kråka så det blev inget med det! Vet inte riktigt när jag nu ska få till det.. Har inte tränat på en vecka nu ju! Om man ändå kunde ha en karl som ställde upp lite för en! Men men...

Hur man sköter om en bebis

http://www.webpark.ru/comments.php?id=32088
Så jäkla rolig =))))
Höll på å skratta ihjäl mig =)

Helgen

Jag och Neo har spenderat hela helgen hemma hos mamsen och bara slappat och glidit runt..
I fredags så var vi på köpis och då passade jag på å klippa mig, mamma bjöd =) Tack mamsen!
Mamma, Gilberg och Emil klöpp sig oxå så vi var värstingsnygga alla tre =)
På kvällen så hade mamma ridnig så jag och Neo höll oss inne och bara tog det lugnt.

I lördags så hade mamma ridning typ hela dan så det var lite tråkigt.. Neos kusiner Filippa och Freya var där på morgonen en stund fast dom träffade vi bara en snabbis för sen kom det en unge dit som hade vattkoppor så då smet jag och Neo och gömde oss i huset..
På kvällen var vi upp till lappkåtan där det wokades fläskfile, majs och champisar över elden. Till det var de potatissallad.. Mumsigt var det även om fläskfilen gick bort för mig..
Jag och mamsen vandrade hem igen lagom till eurovision song contest. Fast det var ju typ bara skitlåtar med.. Jag höll iaf på turkiet.. Att sverige typ förlorade var väl ingen chock direkt.. Vad annat har man att vänta sig när man skickar ett skämt till sångerska med en sån usel låt.

På söndan var det fullt upp. På morgonen så åkte vi till köpis och mamsen köpte en body och ett  par jeans till Neo. Jättefina! Tack mamsen =)
Sen åkte vi iväg till först mormor, sen syrran och sist till gammelmormor. Alla ville ju träffa en liten =)
Innan vi åkte hem till stackbo igen så hämtade vi syster Jenna och ett par pizzor, broder Manne kom oxå å så slappade vi på gräsmattan hela dan till vi for hem till pappsen igen som saknat sin lilla skitunge =)

Japps, det var våran helg det... Idag så tänker vi bara vara hemma och lata oss :P

Öppnis

Idag har vi varit på öppna förskolan på brynäs. Vi var där med FL-bruttorna. Väldigt mång var vi idag, det var jag & Neo, Jossan & Vilma, Emma & Albin, Malin & Dennis, Lina & Maya och Sandra & Wilma. Ett riktigt jäng =)
Jätte trevligt hade vi det och Neo sköte sig väldigt bra. Fast när det var sångstund så sjöng han sin egen lilla meldodi =) Fast han var bara lite trött och somnade rätt fort... Massa kort finns på bilddagboken =)
Efteråt så tog dom andra en promis medans vi stack hem och tvättade. Urk urk... Men man måste ju göra det ibland oxå, speciellt när man har en liten skitunge hemma :P

Förbannad på Pe är jag nu oxå... Att han inte ens kan ställa upp och vakna nån timme tidigare på morgonen så att jag kan åka och träna.. Näää han måste ju absolut sova 10 timmar per dygn å det är ju sååå synd om honom som måste jobba hela dagarna....

Till nästa vecka ska jag iaf boka barnvakt så man slipper det där jäklans gnället! Även om jag hade velat vänta lite till innan jag lämnade honom till en helt främmande person i en timme.. Fast det är ju inte så att jag lämnar honom och sticker. Jag kommer ju vara typ tio meter bort ifall det skulle krisa =)


Bäbisgänget på öppnis!

image1

Måndag

Jag hade tänkt skriva igår när Neo hade gått och lagt sig men jag var så trött då så jag orkade helt enkelt inte. Så jag tar det nu ist medans han tar sin lilla förmiddagslur.
Igår så lärde han sig att rulla från mage till rygg. Han har ju gjort det förr men då mest av misstag typ, igår så lärde han sig hur han skulle göra och gjorde det flera gånger på raken..
Första gången han gjorde det så såg man verkligen hur han fick nån slags insikt, först så kämpade han länge och han bli ganska så förbannad, men sen när han tippat så sa han en långt "aaooo" och låg alldeles blickstill i en lång stund och såg väldigt tillfreds ut...
Jag tycker att det börjar gå fort nu med allting, man märker vekligen att han blir mer och mer med på vad som händer runt omkring och man får mer och mer kontakt med honom för varje dag känns det som.

Idag tror jag att vi är i tidningen från barnvagnsbion, det finns iaf på internet nu. Fast jag och Neo var bara med på nån bild, desto mer var det om Emma och Albin & Malin och Dennis. Ska gå och köpa tidningen och kika hur det ser ut där :P

I helgen har vi bara vart hemma och slappat, har ju vart så pissit väder så man har ju inte velat gå ut direkt :P
Lite segt har det vart faktiskt så vi sätter lite fart idag ist..

Nu ska jag åka och träna med Ida om en halvtimme så jag lär nog sätta lite fart.. Mag - och ryggträning följt av afrikansk dans ska det bli =)

Dag hos mamsen

Idag var jag och Neo hos mamma/mormor i stackbo. Mamsen och gilberg kom och hämtade oss osså åkte vi och käkade på köpis och sen ut till stackbo..
Passade på att rida lite idag.. Det var jätte härligt!! Var ju ett tag sen sist, typ nån gång i höstas tror jag. Så det var ju verkliogen på tiden! Men det kändes ändå inge ovant alls.. Men efter alla mina år på häst ryggen så har jag väl det i ryggmärgen..
Det vart att jag red på lilla Saga - töltmaskinen =) Är ju bara att åka med typ :P Gilberg tyckte att jag skulle ta å rida lite regelbundet på Saga å träna henne lite, för det behövs ju verkligen, vilket jag ju gärna skulle göra såklart!! Men tid ska ju till oxå.... Men flyttar vi till Valbo igen snart så kan jag ju säkert rida lite oftare då =)
Lääängtar ju så efter att flytta ditt igen!! Fattar inte va vi skulle hit å göra från första början. Men men....
Här kan vi ju iaf inte bo med en radonhalt på 500!!! Över 200 = allvarlig hälsorisk! Ska försöka gnälla lie på gavlegårdarna så vi kanske kan få flytta lite fortare och bl.a få slippa uppsägningstiden.. Här kan vi ju inte bo med bebis och allt..
Men Pe vill ju ha körkort oxå innan vi flyttar ditt så det har JAG tagit tag i idag genom att fylla i en ansökan om körkortstillstånd åt honom.. När han får lön ska jag ta och kicka iväg honom på en synundersökning också, släppa honom om jag måste!!

Nu hinner jag inte skriva mer för jag ska gå och natta Neo (ligger här bredvid och halvsover) har fått vart uppe lite längre idag för att förhindra att han är piggare än piggast och glad som en solstråle kl 5 i morgonbitti!

Diarré!

Japp, idag har Neo haft diarré! Började bajsa som vanligt men avslutade med att trycka ur sig en massa vatten. Sen har det typ sipprat ut litegrann då och då.. Ser ut ungefär som kiss fast det kommer från fel ställe.. Lite nojig vart jag så jag skrev ett inlägg på familjeliv och fick svar från en vänlig själ som skrev att det är en normal reaktion på vaccination. Fast det sa då inte min bvc-tant något om.. Hon rablade upp en massa andra saker som kunde hända men sa inget om diarré, fast det kanske inte är bland dom vanligaste komplikationerna.. Hoppas det räckte med detta lilla prupp anfallet bara så det inte håller i sig =/
Men nu sover han iaf efter mycket skrik och gnäll.. *pustar ut*

Tidigare idag så var vi på barnvagnsbio med Emma, Malin och Sandra + sötisarna Albin och Dennis såklart. Filmen var "what happens in vegas" å den var väl helt ok, typiskt en sån film lixom...
Nu orkar jag faktiskt inte skriva nå mer, är så jäklans trött.. Tänkte bara mysa ner mig i soffan och kolla på greys å sen sova...

just ja...

Glömde bort att skriva att Neo idag vägde 6kg och var 61cm lång!
På tre månader har han fördubblat sin vikt och blivit 12cm längre =)

Välkommen till min nya blogg!

Ja nu sitter jag ju här ändå, o bloggar. Jag som alltid tänkt att det inte är nått för mig..
Men Neo har fått sin tre-månaders-spruta idag och har typ sovit som en död ända sen dess så i brist på annat att göra så börjar jag alltså blogga =)

Inge kul var det när han fick sprutan iaf... Vrålade rätt ut gjorde han stackarn =(  Men det gick ändå över väldigt snabbt när jag tog upp honom, och sen var det frid och fröjd igen =)  Å nu ligger han alltså här och sover på min mage, lite kinkig och vill inte ligga själv, men det gör då inte mig nått =) Myyyyysigt ju!

Nu ska jag ta och vandra iväg till ica och handla lite, måste bara lyfta arslet ur soffan först  :P Osså kan jag inte riktigt bestämma mig för om jag ska ta Neo i vagnen, selen eller bagen.. humm..... Ja ja värre problem kan man ju ha =)

Trevligt att du tittade in och jag hoppas du gör det till en vana!

Puss puss

RSS 2.0